Is een huurhuis verplicht dubbel beglazing te hebben?

Is een huurhuis verplicht dubbel beglazing te hebben?

Sinds 2020 moeten de ramen van alle woningen (dus ook huurwoningen) minstens dubbel glas hebben. Eigenaars die het meteen beter doen en hoogrendementsglas plaatsen kunnen onder bepaalde voorwaarden een premie krijgen.

Is dubbel glas voldoende?

Vanaf 1 januari 2020 is de verplichting voor dubbele beglazing in werking getreden, de zogenaamde dubbelglasnorm. Het ontbreken van dubbele beglazing zal geleidelijk aan zwaarder doorwegen in de beoordeling van de woningkwaliteit en kan vanaf 2023 leiden tot de ongeschiktverklaring van de woning. Deze norm is minimaal.

Is enkel glas verboden?

Enkel glas wordt verboden – minimale glasnorm Wanneer na 2020 een woning zal worden verhuurd, dan zal deze naast de dakisolatienorm ook moeten voldoen aan de minimale glasnorm. Concreet betekent dit wanneer er nog enkel glas zit in een woning die wordt verhuurd, er strafpunten worden toegekend.

Wat moet er in een huurhuis aanwezig zijn?

Dit zijn de belangrijkste:

  • Minimale voorzieningen, waaronder een keuken, toilet, bad of douche en gootsteen.
  • Een aansluiting voor drinkbaar water.
  • Een gegarandeerde structurele stabiliteit van het gebouw.
  • Veilige trappen.
  • Veilige gas-, elektriciteits- en verwarmingsinstallatie.
  • Geen ernstige vochtproblemen.

Is dubbel glas verplicht in handelspand?

Wanneer een eigenaar een pand verhuurt zonder dubbel glas, zal dit vanaf 2020 tot 9 strafpunten opleveren. Vanaf 2023 kan dit oplopen tot 15 strafpunten, wat tot een ongeschiktverklaring kan leiden.

Wat is een Woningcontroleur?

De woningcontroleur maakt een technisch verslag. De wooninspecteur stelt op basis daarvan een proces-verbaal en zo nodig een herstelvordering op. In die vordering vraagt de wooninspecteur het herstel van de gebreken of de herbestemming of sloop. Die vordering gaat samen met het technisch verslag naar het parket.

Wat kost een ruit dubbel glas?

De gemiddelde glas prijzen voor het plaatsen per vierkante meter van dubbele beglazing variëren tussen de 35 en 65 euro per vierkante meter.

Is enkel glas toegestaan?