Wat is het verschil tussen parfum en Cologne?

Wat is het verschil tussen parfum en Cologne?

Eau de toilette en eau de parfum Een eau de toilette bevat meer geurbestandelen dan de lichte cologne, ongeveer 5 tot 10 procent. Je kan het meerdere keren per dag gebruiken. Een eau de parfum is nog sterker en bevat tussen de 10 en 20 procent geurbestandelen. Het is vaak duurder, maar blijft ook vrij lang hangen.

Is eau de parfum of toilette better?

Eau de toilette is een lichte, waterige formule die 5 tot maximaal 15% aromatische ingrediënten bevat. De geur is niet te overweldigend en verdwijnt na een paar uur. Eau de parfum bevat een hogere concentratie van aromatische ingrediënten, rond de 15%. Hierdoor blijf je de geur langer ruiken.

Wat ruikt sterker parfum of eau de toilette?

Eau de Toilette bevat minder geurbestanddelen dan parfum en Eau de Parfum. Eau de Toilette bevat ongeveer: 5% tot 10% geurbestanddelen. Eau de Toilette wordt over het algemeen het meeste verkocht. Het is ook goedkoper dan parfum en Eau de Parfum.

Wat doet cologne?

Eau de cologne is Frans voor Keuls water. Het is een geurige vloeistof die wordt gebruikt om lekker te ruiken.

Is eau de cologne sterk?

Vroeger bestond het uit 85 procent alcohol maar tegenwoordig is dit allemaal wat minder. Eau de cologne bevat een vrij laag percentage aan geurbestanddelen waardoor deze ook niet zo heel lang blijft hangen. Namelijk 3 tot 5 procent.

Wat is beter eau de parfum?

Met 10% tot 20% aromatische ingrediënten is eau de parfum net wat minder sterk dan pure parfum. Ook deze vorm van parfum blijf je lang ruiken, al kan dit wel verschillen per merk.

Wat blijft langer ruiken eau de toilette?

Dus hoe meer geurbestanddelen hoe sterker een geur ruikt. Het verschil tussen parfum en eau de toilette zit hier in verstopt. Eau de toilette heeft 5-10% geurbestanddelen en blijft daarmee zo’n vier uur hangen op je huid. Parfum daarentegen bevat wel 20-40% geurbestanddelen en kan hiermee wel tot 8 uur blijven hangen.