Wie is de verzoeker?

Wie is de verzoeker?

De persoon die de aanvraag voor bewind indient is de verzoeker. De persoon voor wie de beschermingsmaatregel bewind is bedoeld, heet de betrokkene. De betrokkene kan ook de verzoeker zijn.

Wat is een beschermingsbewind?

Beschermingsbewind (of onderbewindstelling van goederen) is de financiële belangen behartigen van mensen die dat door een beperking (tijdelijk) zelf niet kunnen of die problematische schulden hebben. De rechter stelt beschermingsbewind in op aanvraag van iemand zelf of van bijvoorbeeld een partner of familielid.

Wat kost een mentor?

Jaarlijkse kosten De kantonrechter bepaalt (op verzoek) de vergoeding voor de mentor tijdens zijn of haar benoeming. De huidige vergoeding bedraagt € 1.245,- per jaar (Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren 2022).

Waarom is een stelling zo belangrijk?

Een stelling vormt het onderwerp van het debat. Een stelling moet de deelnemers prikkelen om hun mening te geven en daarom wordt een stelling nooit geformuleerd als een vraag maar geeft het juist een richting aan voor het debat. We geven je tips voor het maken van een stelling en leggen uit waarom een goede stelling zo belangrijk is.

Wat is een uitspraak in een stelling?

In een stelling wordt een uitspraak of bewering over een onderwerp gedaan. Met een standpunt geef je je mening over die stelling. Voorbeeld: Stelling: De regering heeft een goed milieubeleid.

Wat zijn de criteria voor een goede stelling?

In dit artikel lees je de 10 criteria voor een goede stelling. Een goede stelling moet ‘debatable’, aantrekkelijk en in overeenstemming zijn met de gekozen debatvorm.

Wat kost aanvraag bewindvoering?

In 2021 is het griffierecht per aanvraag tot bewind of hierboven vermelde wijziging van bewind € 85. Vraagt u tegelijk met bewind ook mentorschap aan, dan blijft het tarief € 85. Voor 2022 zijn deze tarieven gewijzigd naar € 86.