Welk kettingblad kiezen?

Welk kettingblad kiezen?

Single: Eén blad voor. Je vindt ze voornamelijk op de MTB of Crossfiets. Dubbel: Het klassieke crankstel waar je kunt kiezen uit de grote plaat of het lekkere pielverzetje (53 of 52 en binnenblad van 39 tanden) Compact: De middenweg van de triple en Dubbel, hier heb je 50/34 kettingbladen op zitten.

Welke groepset MTB?

Volgorde Shimano MTB groepen overzicht

Shimano MTB Groepset Niveau
Shimano Deore Beginner/Licht gevorderd
Shimano SLX Licht gevorderd/Gevorderd
Shimano Deore XT Expert/Prof
Shimano XTR Expert/Prof

Welk verzet rijden profs in de bergen?

Er zijn verschillende cassetteverhoudingen. Zo zijn er een 11/25 en een 12/25 voor de vlakke ritten. De 11/28 of 11/30 cassettes zijn geschikt voor heuvelachtige parcoursen en voor sommigen al in de bergen. Voor de meeste fietsers zijn echter de 11/32 en 11/34 cassettes het meest geschikt voor in het hooggebergte.

Welke tandwiel cassette?

De beste cassette is de Shimano Ultegra. Deze komt in meerdere uitvoeringen zoals de 10- en 11-speed. Zelfs na jaren aan de top blijft Shimano een goede grip houden op de beste modellen. De Ultegra serie staat bekent om goede kwaliteit, duurzaamheid, soepele schakeling en goede compatibiliteit.

Welke crankset racefiets?

Wij raden je aan om te kiezen voor een 50/34 crankstel met een 11/34 cassette om naar een zo licht mogelijk verzet te schakelen. Op deze manier geef je jezelf wat ruimte om lichter te schakelen en sta je halverwege de beklimming niet met je racefiets in de hand.

Wat is het verschil tussen 10 en 11 Speed?

De reden is dat een 11-speed ketting iets minder breed is dan de 10-speed. In de 11-speed cassette zit namelijk één extra kettingblad ten opzichte van de 10-speed. De ruimte is echter niet groter, waardoor de 11-speed ketting dus smaller moet zijn.