Inhoudsopgave
Wat is een gesloten jeugdinstelling?
Gesloten jeugdzorg is een vorm van zorg waarin kinderen bijna geen vrijheid meer hebben. Het is een vorm van zorg waarin kinderen bijna geen vrijheid meer hebben en hulpverleners streng mogen ingrijpen.
Hoe kom je in een gesloten instelling?
Je krijgt hulp in een gesloten omgeving omdat de kinderrechter vindt dat dit nu de beste oplossing voor je is. Het is dus uiteindelijk de kinderrechter die de beslissing neemt, dit wordt een beschikking gesloten machtiging genoemd. In deze beschikking staat hoe lang je in een gesloten instelling moet blijven.
Wat houd een gesloten groep in?
Een gesloten groep is anders dan een open groep. De groep is beveiligd met hekken en camera’s, zodat je kind niet wegloopt voor zijn of haar problemen. De bescherming en veiligheid van de groep helpt je kind om echt iets te veranderen. Op de open groep heeft je kind een eigen slaapkamer.
Hoe sluit je een programma af op Mac?
Druk tegelijkertijd op deze drie toetsen: Option, Command en Esc (Escape). U kunt ook de optie ‘Forceer stop’ kiezen in het Apple-menu () linksboven in het scherm. (Dit is vergelijkbaar met Control-Alt-Delete op een pc.) Selecteer vervolgens de app in het venster ‘Forceer stop’ en klik op ‘Forceer stop’.
Hoe kom je in gesloten jeugdzorg?
Voor een plaatsing in de gesloten jeugdzorg is een machtiging van de kinderrechter nodig. Vaak wordt er een spoedmachtiging afgegeven, zodat het kind meteen naar de instelling gebracht kan worden zonder dat de rechter het kind eerst zelf hoeft te spreken.
Wat is de jeugdzorg Plus?
JeugdzorgPlus is bedoeld voor jongeren tot 18 jaar, met gedragsproblemen die zo erg zijn dat de jongere een gevaar is voor zichzelf, of voor anderen. Vaak is er sprake van: psychiatrische klachten: bijvoorbeeld autisme en ADHD. een (licht) verstandelijke beperking.
Wat mag je in een gesloten instelling?
Verblijf je in een gesloten instelling? Dan mag de groepsleiding je in bepaalde situaties wel vastpakken en vasthouden. Bijvoorbeeld om je rustig te krijgen of om je naar de afzonderingsruimte te brengen. Of en wanneer ze dit mogen doen staat in je behandel-/hulpverleningsplan.
Hoelang zit je in een gesloten instelling?
In deze beschikking staat hoe lang je in een gesloten instelling moet blijven. Dit kan 3 of 6 maanden zijn, maar nooit langer dan een jaar. Na afloop van de machtiging kan de kinderrechter opnieuw beslissen over je plaatsing.
Welke jeugdinstellingen zijn er allemaal?
Jeugdhulporganisaties
- Gemeentelijke toegang tot de jeugdhulp (bijv.
- Gecertificeerde Instellingen (Jeugdbescherming en Jeugdreclassering)
- Ambulante jeugdhulp (incl.
- Pleegzorg.
- Jeugdhulpinstellingen voor verblijf en dagbehandeling (incl.
- Gesloten jeugdhulpinstellingen (jeugdzorgPlus)
- Jeugd LVB-instellingen.
- Veilig Thuis.
Wat valt er onder de jeugdzorg?
Jeugdzorg is wat het woord zegt: zorg voor de jeugd. Zorgen dat jeugdigen veilig kunnen opgroeien. Jeugdzorgorganisaties helpen kinderen, jongeren en hun ouders daarbij. Dat kan op veel manieren: thuis of in een instelling, kort of lang, individueel of als gezin.