Wat is ui testen?

Wat is ui testen?

Wat is User Interface (UI)-testen? UI-testen zijn gebruikersinterface-testen. Het zijn testtechnieken om de aanwezigheid van defecten te identificeren in een product of software. Het gaat dan voornamelijk om het testen van de grafische gebruikersinterface (GUI) en defecten hierin te identificeren.

Waarom usability testing?

Usability testing neemt die onzekerheid weg en geeft inzicht in hoe het bestelproces verbeterd kan worden. Een beter product voor iedereen. Wanneer je het product net hebt gelanceerd of het al een tijd in de markt is, kun je door te testen achterhalen in hoeverre het product aan de verwachtingen voldoet.

Waarom gebruikersonderzoek?

Het belangrijkste doel van gebruikersonderzoek is om vanuit de gebruiker te kijken. Misschien sta je op het punt om een eigen webshop te starten en wil je een website ontwerpen. Met gebruikersonderzoek ontwerp je met de gebruiker in gedachten. Gebruikersonderzoek vertelt ons namelijk wie die persoon is.

Hoe voer je een usability test uit?

Bij deze methode voert de testpersoon een aantal taken uit op de website, en zegt hij hardop wat hij denkt. De taken stel je van te voren op, en tijdens de test gaat de gebruiker met de website aan de slag. De afnemer van de test observeert zijn acties en noteert de uitkomsten.

Waarom usability?

Usability is de mate waarin een website effectief, efficiƫnt en naar tevredenheid gebruikt kan worden om een doel te bereiken. Usability optimization is de wetenschap die gericht is op het optimaliseren van de gebruikservaring. Soms kan je namelijk met een hele kleine aanpassing enorme verbeteringen behalen.

Wat is een gebruikersonderzoek?

Gebruikersonderzoek is een kwalitatief onderzoek, je zet gebruikers achter de computer en verzamelt data, wat dan weer gezien wordt als kwantitatief onderzoek maar de aantallen zijn heel laag. Bij een gebruikersonderzoek geef je een gebruiker een opdracht, bijvoorbeeld ‘probeer product x aan te schaffen en ga je gang’.

Hoe onderzoek je een website?

De meest bekende tool die je hiervoor kunt gebruik is Google Analytics. Hiermee kun je bijvoorbeeld het aantal weergaven van je webpagina’s meten. Ook zie je hoeveel bezoekers je hebt en hoeveel tijd ze op je website zitten. Daarnaast kun je zien hoe ze op je website zijn binnengekomen en wat ze hebben gekocht.