Inhoudsopgave
Hoe lang moet een probleemstelling zijn?
Vraagvorm: ondanks dat het gaat om een probleemstelling. Eén zin: één korte en duidelijke zin (als deze erg lang wordt dan liever opsplitsen in deelvragen) Specifiek geformuleerd: helder afgebakend (wat wel en wat niet), precies en scherp.
Wat is een goede probleemstelling?
Een goede probleemstelling (ook wel de hoofdvraag of centrale vraagstelling genoemd) is een kernachtige vraag en heeft de volgende kenmerken: Vraagvorm: ondanks dat het gaat om een probleemstelling Eén zin: één korte en duidelijke zin (als deze erg lang wordt dan liever opsplitsen in deelvragen)
Hoe beschrijf je een probleemstelling?
Geef in je probleemstelling duidelijk aan waar en wanneer het probleem zich afspeelt, wie betrokken is bij het probleem en wie er last van heeft. Je beschrijft ook welke informatie over het probleem bekend is en wat al tevergeefs geprobeerd is om het probleem op te lossen. Hierbij beschrijf je expliciet wat het probleem inhoudt,
Waarom komt de probleemstelling direct na je inleiding?
De probleemstelling komt direct na je inleiding en aanleiding (zie onderstaand overzicht van scriptie onderdelen). In de inleiding en aanleiding schets je de context waarin het probleem zich voordoet en beargumenteer je waarom juist dit probleem nou zo urgent is.
Wat is een probleemstelling formuleren?
Het formuleren van een probleemstelling betekent dat je in één zin formuleert waar de opdrachtgever mee worstelt. Er zijn onder andere (1) verklarende, (2) adviesgerichte, (3) beschrijvende en (4) evaluerende probleemstellingen. Bij het eerste type probleemstelling ben je op zoek naar een oorzaak of gevolg van een bepaald probleem.
Hoe maak je een proposal?
Structuur van het onderzoeksvoorstel
- Achtergrondinformatie. Onderwerp. Probleemgebied.
- Probleem-, vraag- en doelstelling. Definitie van het probleem. Doel van je onderzoek.
- Onderzoeksplan en -overzicht. Onderzoeksmethoden. Hoofdstukken die in je scriptie volgen.
- Bronnen. Die je gaat gebruiken. Die je hebt gebruikt.
Hoe lang moet een conclusie zijn?
In de conclusie beantwoord je de centrale onderzoeksvraag of bevestig of ontkracht je jouw hypothese op basis van de resultaten van je onderzoek. Een conclusie is meestal 200 tot 400 woorden lang, maar afhankelijk van de lengte van je scriptie kan je conclusie ook langer zijn.
Wat moet er in een goede conclusie staan?
In de conclusie geef je een samenvatting van je onderzoek en beantwoord je de onderzoeksvragen die centraal stonden in je scriptie. Een conclusie is meestal beschrijvend en observerend. De verklaring en interpretatie van de resultaten van je onderzoek komt pas aan de orde in de discussie.