Inhoudsopgave
Hoe werkt de Citotoets?
Cito toetst de leergebieden rekenen, begrijpend lezen, spelling en technisch lezen. Scores worden uitgedrukt in de Romeinse cijfers I, II, III, IV en V of in de letters A, B, C, D en E. De leerlingen die de hoogste score hebben gehaald krijgen een I of een A. De leerlingen die het laagst scoren krijgen een V of een E.
Hoe lang duurt de uitslag van de Cito?
De meeste toetsen van Cito bestaan uit onderdelen van 45 minuten. Per toets is een leerling ongeveer drie keer 45 minuten bezig met verschillende taken. Het onderdeel spelling duurt meestal wat korter. Dit betekent dat het kind maximaal 45 minuten bezig is per toets en een toets uit verschillende onderdelen bestaat.
Hoe wordt de Cito toets afgenomen?
Studievaardigheden Groep 6 – De toets wordt in twee delen afgenomen. – De leerlingen maken alle delen zelfstandig, hierbij gebruiken ze het antwoordblad. Groep 7 – De toets wordt in twee delen afgenomen. – De leerlingen maken alle delen zelfstandig, hierbij gebruiken ze het antwoordblad.
Hoe help ik mijn kind leren lezen?
Tips om je kind te helpen met leren lezen
- Lees het eerste hoofdstuk voor, dan komt het kind makkelijker in het verhaal.
- Lees om en om een bladzijde of hoofdstuk. Samen een boek lezen is leuk, gaat sneller en je kunt er met elkaar over praten.
- Blijf voorlezen.
- Laat je kind de eerste pagina lezen.
Hoe bereken je de Cito score?
De score die je kind op de Centrale Eindtoets haalt, noem je ook wel de standaardscore. Dit gaat om de score op de onderdelen taal en rekenen. Het totaal aantal goede antwoorden rekent men om naar een cijfer tussen de 501 en 550. Bij deze cijfers horen bepaalde middelbareschoolniveaus.
Wie kijkt de Cito toets na?
Jouw juf of meester stuurt alle toetsen naar het Cito. Dit is de organisatie die de toetsen maakt en nakijkt. Daar worden de blaadjes door een machine nagekeken. De blaadjes die je gebruikt, hebben allemaal vakjes waarbij je het vakje onder het goede antwoord moet inkleuren.