Hoe bereken je tot de macht 2?
Voor de 2e macht bestaat er een speciale naam: het kwadraat. 32 spreek je uit als het kwadraat van 3. Het berekenen van machten noemen we machtsverheffen. In de rekenvolgorde begin je altijd met het berekenen van machten, dus machtsverheffen doe je voor vermenigvuldigen, delen, optellen en aftrekken.
Wat is een getal tot de macht?
10 1 = 10, een getal tot de macht één is het getal zelf. 10 5 = 100 000, heeft als uitkomst een aantal nullen gelijk aan de exponent. Bij machtsverheffen vermenigvuldig je de grondtallen met elkaar.
Wat is meervoudig perfecte getallen?
Meervoudig perfecte getallen [ bewerken] Een meervoudig perfect getal is een positief geheel getal dat een echte deler is van de som van al zijn delers (het getal zelf bij die delers inbegrepen). Het quotiënt van de som der delers en het getal is de meervoudigheid. “Gewone” perfecte getallen hebben meervoudigheid .
Wat waren de perfecte getallen in christendom?
Perfecte getallen hadden in die tijd een religieuze betekenis. In de beginjaren van het christendom was er een theorie dat de getallen 6 en 28 door God gekozen waren als perfecte getallen: 6 is het aantal dagen waarin God de aarde had geschapen en 28 is het aantal dagen waarin de maan om de aarde draait.
Het grondtal is het getal waarvan je de macht neemt. De exponent is het getal dat aangeeft hoe vaak het grondtal met zichzelf wordt vermenigvuldigd. Zo is 23 = 2 x 2 x 2 = 8….Positieve machten
- 23 = 2 x 2 x 2 = 8.
- 43 = 4 x 4 x 4 = 64.
- 34 = 3 x 3 x 3 x 3 = 81.
- 101 = 10.
- 102 = 10 x 10 = 100.
Wat is de tweede macht?
De tweede macht van een getal wordt meestal kwadraat genoemd. We zeggen dus meestal niet zeven tot de tweede (macht) voor 72, maar zeven kwadraat. De term kwadraat betekent vierkant en hangt samen met de oppervlakte van een vierkant die gelijk is aan het kwadraat van de lengte van een zijde.