Waarom aanvulling samenvallende diensttijd?

Waarom aanvulling samenvallende diensttijd?

De toekenning van de aanvulling samenvallende diensttijd is bedoeld ter compensatie van een te lage pensioenopbouw voor tweeverdieners in de jaren voor 1995. Daarbij is het van belang of de tweeverdieners in die periode allebei bij ABP pensioen opbouwden of dat een van de twee bij een ander pensioenfonds zat.

Waar kan ik zien welke pensioenfondsen Ik heb?

U kunt het pensioenregister bekijken op de website mijnpensioenoverzicht.nl. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Heeft u nog meer vragen over (de hoogte van) uw pensioen? Dan kunt u terecht bij uw pensioenfonds of pensioenverzekeraar.

Hoeveel pensioen zal ik later krijgen?

Als u een DigiD heeft, kunt u uw pensioen bekijken via www.mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze website ziet u, naast uw AOW, hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welke pensioenuitvoerder (pensioenfonds of -verzekeraar).

Hoe hoog is aanvulling samenvallende diensttijd?

Antwoord vraag 6: De hoogte van de aanvulling samenvallende diensttijd is afhankelijk van het aantal samenvallende jaren voor 1986 respectievelijk tussen 1986 en 1995. Het maximumbedrag voor de aanvulling samenvallende diensttijd is € 293,- bruto per jaar, per persoon, per volledig samenvallend dienstjaar voor 1986.

Wat levert samenvallende diensttijd op?

Lees via deze link een eerder AFMP-artikel over het onderwerp samenvallende diensttijd. De Belastingdienst hanteert een drempelbedrag van € 545,- bij middelen. Dit drempelbedrag en eventueel de in de jaren daarvoor geleden schade kan voor een vergoeding in aanmerking komen.

Hoe hoog is een goed pensioen?

Een richtlijn die vaak wordt gebruikt voor ‘genoeg pensioen’ is 70% van het laatstverdiende bruto-inkomen. Dit betekent dat je 70% van het (bruto) inkomen dat je ontvangt als je met pensioen gaat nodig hebt voor je pensioen.

Waar vind ik oude pensioenen?

Als u een DigiD heeft, kunt u op mijnpensioenoverzicht.nl achterhalen welke pensioenen u heeft opgebouwd. U kunt ook bellen naar 0207512870 (bereikbaar tijdens werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur). Of per email: [email protected].

Wat is samenvallen pensioen?

Dat is een regeling waarbij u recht heeft op een aanvulling van uw pensioen, als u en uw partner vóór 1 januari 1995 tegelijkertijd pensioen opbouwden bij ABP. Die aanvulling kennen we in principe automatisch toe als u beiden de AOW-leeftijd heeft bereikt.