Welke groenten mag je geven aan een waterschildpad?

Welke groenten mag je geven aan een waterschildpad?

Daarnaast eet een schildpad ook (water)planten en groenten. Geef hen waterpest, hoornblad, andijvie en soms stukjes appel, tomaat of komkommer. Naarmate de dieren ouder worden, gaan ze minder dierlijk en meer plantaardig voedsel eten.

Wat mag een Muskusschildpad eten?

In het wild eten muskusschildpadden onder andere wormen en insectenlarven. In gevangenschap wordt daarom aangeraden om vergelijkbaar voer te geven zoals regenwormen en muggenlarven, maar ook stukjes vlees en vis. Bovendien kunnen insecten zoals sprinkhanen en krekels aan de muskusschildpad worden gegeven.

Wat vinden waterschildpadden lekker?

leeft voornamelijk van aas, vissen, insecten, weekdieren en waterplanten. Sommige soorten pakken ook aas van de oever. Het is belangrijk dat wat ze in hun natuurlijke habitat eten, zoveel mogelijk na te bootsen in gevangenschap.

Kan een schildpad in de tuin?

Landschildpadjes moeten steeds de mogelijkheid hebben zich te beschermen tegen het (kunst)zonlicht, dit kan door middel van laagstruikgewas, een oude nokpan, stro, hooi in combinatie met takken enz. Gevaar: Aandacht dient men ook te besteden wanneer men schildpadjes in de zomer buiten plaatst in de tuin.

Welke vissen bij muskusschildpad?

Kies vissen die of zeer klein zijn, zodat de schildpad geen directe interesse zal hebben. Of voor vissen die duidelijk te groot zijn om gegeten te worden. Kies vissen die bestand zijn tegen het actieve zwemmen van de schildpad en hier niet gestrest door raken. Kies vissen die een vergelijkbaar dieet hebben.

Hoeveel moet een muskusschildpad eten?

1. Algemeen

Wetenschappelijke naam Sternotherus odoratus
Temperatuur 25 tot 35 graden
Voeding Insecten, ongewervelden, plantaardig
Voortplanting Eierleggend
Leeftijd tot 25 jaar

Wat hebben waterschildpadden nodig?

Waterschildpadden hebben veel ruimte nodig en dus is het belangrijk dat je een groot aquarium aanschaft. Twee volwassen schildpadden hebben een aquarium nodig van minimaal 150 x 50 x 50 centimeter en het water moet minimaal 40 centimeter diep zijn.