Wat staat er in de oprichtingsakte?

Wat staat er in de oprichtingsakte?

Hierin staan de interne regels en afspraken van de rechtspersoon. Bijvoorbeeld: in de statuten staat hoe de bestuurders worden benoemd. Als er ooit onduidelijkheid is over hoe uw organisatie moet handelen, dan leest u in de statuten wat u moet doen. En welke gevolgen dat heeft.

Is een oprichtingsakte verplicht?

Dit wordt ook een authentieke akte genoemd en is verplicht bij de oprichting van een nv, bvba en commanditaire vennootschap op aandelen. De notaris zal u hiervoor bepaalde documenten vragen. Eens de akte werd opgesteld, ondertekent de notaris deze, laat hij ze registreren en maakt hij ze openbaar.

Wat zijn de statuten van een vennootschap?

De statuten vormen de basis van de oprichtingsakte van je vennootschap.. Het is als het ware de grondwet van je onderneming. In dit document worden de rechten en de plichten van de verschillende partijen bepaald.

Waar oprichtingsakte registreren?

De oprichtingsakte van een vennootschap moet geregistreerd worden bij een registratiekantoor van de FOD Financiën – Administratie van het Kadaster, Registratie en Domeinen. Daarvoor dien je registratierechten te betalen.

Hoe oprichtingsakte registreren?

Registreer de oprichtingsakte De oprichtingsakte moet bij een registratiekantoor van de FOD Financiën geregistreerd worden. Voor de authentieke akten moet dit binnen de 15 dagen, voor onderhandse akten binnen de 4 maanden.

Waar vind ik statuten van een bedrijf?

Opzoeking via Public Search – KBO Zij omvat de gegevens van commerciële en vrije ondernemingen, en verenigingen. Deze databank is publiek toegankelijk. Opzoekingen kan u doen door het ondernemingsnummer of de commerciële of maatschappelijke benaming in te vullen en dan te klikken op ZOEK ONDERNEMING.

Wat zijn de verplichtingen van een vennootschap in oprichting?

Wat zijn de formaliteiten bij de oprichting van een vennootschap?

  • Wanneer je start met een vennootschap, gelden er naast de standaardformaliteiten een aantal extra verplichtingen.
  • Financieel plan.
  • Oprichtingsakte.
  • Bankattest.
  • Vennootschapsbijdrage & sociaal verzekeringsfonds.

Waar staan de statuten?

Opvragen bij Kamer van Koophandel Soms kan je de statuten nog opvragen bij de Kamer van Koophandel. Bij de oprichting zijn de statuten daar namelijk opgenomen.

Waar kan ik een document laten registreren?

Depot bij officiële instanties

  • De eerste mogelijkheid is dat u zich wendt tot eender welk registratiebureau van de Federale Overheidsdienst Financiën.
  • Een tweede mogelijkheid is het laten opmaken door een notaris van een authentieke akte die het bestaan van het werk vermeldt.