Welke groenbemester zaaien in oktober?

Welke groenbemester zaaien in oktober?

Rogge. Mocht er pas later gezaaid kunnen worden dan half oktober, dan kan je beter voor rogge kiezen. Als groenbemester gezaaid is rogge vrijwel de enige optie om in deze periode nog een gewas te ontwikkelen. Rogge blijft ook onder koude omstandigheden groeien.

Welke groenbemester voor moestuin?

Soorten groenbemesters Rode klaver, phacelia, gele mosterd, lupinen en wikken zijn soorten die het meest toegepast worden in de moetuin. Graansoorten als rogge, ook wel winterrogge genoemd of haver kunnen ook gebruikt worden maar zijn niet handig in de groententuin omdat ze meestal machinaal ingewerkt moeten worden.

Welke groenbemester na aardappelen?

Wikke (Vicia sativa). Bedekt de grond niet helemaal goed (wieden), bevriest gemakkelijk en levert een goede hoeveelheid stikstof. Ze kan tot eind augustus worden gezaaid en is dus wel heel interessant na de oogst van bijvoorbeeld aardappelen, uien, etc.

Welke groenbemester zaaien in september?

Gele mosterd, inkarnaatklaver en Japanse haver kun je zaaien tot en met september.

Welke groenbemester zaaien in november?

Enkele soorten maken een goede kans: Raapstelen Bladkool: Tsoisam, Amsoi, Kailan Spinazie (Amsterdams Reuzenblad) Rucola (niet de wilde) Barbarakruid Saladini Groenbemesters: wintertarwe, winterrogge, bladrammenas, gele mosterd, winterkoolzaad, nootzoetraapzaad.

Welke groenbemester gebruiken?

Mosterd en facelia zijn voor alle gronden goede groenbemesters. Ze doen het ook op bijna alle gronden erg goed. Alleen op zware kleigrond of zeer kalkrijke grond doet facelia het niet. Wel verdraagt deze plant met zijn mooie paarse bloemen wat schaduw, waardoor het ook mogelijk is de plant in een boomgaard te zaaien.

Welke plant wordt als groenbemesting gebruikt?

niet-vlinderbloemigen zoals grassen, rogge, bladrammenas, gele mosterd en phacelia worden gebruikt als groenbemester omdat ze het organische stofgehalte in de bodem sterk verhogen.

Hoe hoog wordt winterrogge?

Het houdt de bodem bedekt gedurende de winter, is effectief tegen erosie en doeltreffend in het vastleggen van stuifgevoelige grond. Na de winter is het gewas 20 à 40 cm. hoog en kan het gemaaid worden. De gewasresten dienen te worden ondergewerkt (door middel van frezen en/of ploegen) om hergroei te voorkomen.

Wat kan je zaaien in de herfst?

Volgende groenten kan je kweken tijdens de herfst en de winter:

  • Broccoli, spruiten, wortels, koolraap, selder, erwten, rabarber, bloemkool en spinazie. Let wel op.
  • Veldsla. Plant sla 4 tot 8 weken voor de eerst vorst.
  • Knoflook.
  • Rucola, bieten, boerenkool: groeien praktisch het hele jaar door.