Wat kan de oorzaak zijn van groene ontlasting?

Wat kan de oorzaak zijn van groene ontlasting?

De oorzaken van groene poep Groene ontlasting kan dus heel goed komen door uw voeding. Denk aan groene voeding, zoals bladgroenten en avocado. De voeding hoeft echter zelf niet groen te zijn. U kunt ook groene poep krijgen door koffie, ijzersupplementen en rode kool.

Wat als je stront groen is?

Het eten van groene bladgroente kan vanwege het bladgroen (chlorofyl) voor een andere ontlastingskleur zorgen. Maar een gele of groene kleur van de ontlasting kan ook andere reden hebben zoals,maag-darminfectie, aandoening aan de lever- en galwegen, alcoholgebruik, laxeermiddelgebruik of voedselintoleranties.

Waar kan ontkleurde ontlasting op duiden?

Ontkleurde ontlasting Vraag uw huisarts om advies als uw ontlasting ontkleurd is. Het kan een aanwijzing zijn voor onder andere Hepatitis A, galstenen of aandoeningen van de lever en galwegen.

Wat zegt lichte ontlasting?

Wanneer er geen of weinig bilirubine in de ontlasting zit krijgt deze een lichte, grijze kleur (ook wel getypeerd als stopverf). Dit kan veroorzaakt worden door een gebrekkige afbraak van bilirubine of een afsluiting van de galwegen. Bij deze vorm van ontlasting dient men een (huis)arts te raadplegen.

Wat is Stopverfkleur?

Witte/grijze/stopverf ontlasting Wanneer er geen of weinig bilirubine in de ontlasting zit krijgt deze een lichte, grijze kleur (ook wel getypeerd als stopverf). Dit kan veroorzaakt worden door een gebrekkige afbraak van bilirubine of een afsluiting van de galwegen.

Wat betekent licht bruine ontlasting?

Een lichtbruine tot bleekbruine ontlasting kan komen door een gebrekkige voedselvertering of door te veel zuivel in je dieet. Het kan ook een gevolg zijn van een verstoring van de lever, gal of alvleesklier.

Maar een gele of groene kleur van de ontlasting kan ook veel andere redenen hebben zoals een maag-darm infectie (Salmonella/Clostridium), aandoeningen aan de lever- en galwegen, alcoholgebruik, laxeermiddel gebruik, voedsel intolerantie zoals Coeliakie.