Wat is een secundaire bron geschiedenis?

Wat is een secundaire bron geschiedenis?

Een secundaire bron is een historische bron die voortbouwt op informatie die eerder is opgeslagen in een primaire bron. Door combinatie en interpretatie kan nieuwe informatie ontstaan die in oudere bronnen ontbrak.

Wat is secundair onderzoek?

Onderzoek op basis van secundaire gegevens heet secundair onderzoek (desk resarch). Het is onderzoek dat in principe ‘achter het bureau’ kan geschieden. Omdat desk research in verhouding goedkoop is, is het vaak de eerste stap voor de marktonderzoeker. Daarvoor maakt hij gebruik van interne en/of externe bronnen.

Wat is een secundaire gegevensbron?

Secundaire gegevensbronnen zijn gegevensbronnen in het formulier waarin gegevens zijn opgegeven door andere gegevensverbindingen met externe gegevensbronnen.

Welke soorten bronnen zijn er geschiedenis?

Historische bronnen kunnen ingedeeld worden in primaire en secundaire bronnen, naargelang de afstand tot de onderzochte gebeurtenis. Er zijn verschillende soorten bronnen. De drie hoofdgroepen zijn: materiële voorwerpen (alle bronnen die niet geschreven of gesproken zijn), geschreven en gesproken bronnen.

Hoe herken je een primaire bron?

Primaire bronnen komen in geschreven en ongeschreven vorm voor. Een voorbeeld van een geschreven primaire bron is een dagboek, maar ook labjournaals en bepaald archiefmateriaal vallen in deze categorie. Een voorbeeld van een ongeschreven primaire bron is bijvoorbeeld een vuistbijl.

Wat is secundair materiaal?

Secundaire bouwmaterialen –sec– zijn gedemonteerde materialen, veelal afkomstig uit sloopprojecten, die – op wat voor manier dan ook – opnieuw worden gebruikt en die anders als rest- of afvalstof verwerkt zouden worden, zoals stalen balken, houten delen, plaatmateriaal, montagesystemen, plafond- en wandsystemen, etc.

Wat is de betekenis van Primair?

Met het woord primair wordt aangegeven dat iets op de eerste plaats komt omdat dit, gelet op de omstandigheden van een bepaald geval, van belang is.

Wat is een historiografische bron?

historiografie – De studie en het schrijven van geschiedenis gebaseerd op het kritisch bestuderen van bronnen, de selectie van bijzonderheden uit authentiek materiaal en de synthese hiervan in een lopend verhaal dat de toetsing van kritische methoden kan doorstaan.

Wat is een secundaire bron?

Wat is een secundaire bron? Een secundaire bron interpreteert, analyseert en/of verklaart primaire bronnen. Deze bronnen zijn een of meer stappen verwijderd van de oorspronkelijke gebeurtenis en zijn daarom niet altijd zo relevant als de originele bron.

Wat is een primaire sector?

Primaire sector De primaire sector is het gedeelte van de economie dat gericht is op het verbouwen en produceren van eten. Ook houdt deze sector zich bezig met het opgraven van grondstoffen. Een voorbeeld van een bedrijf in deze industrie zou een boerderij kunnen zijn: zij verbouwen veel eten of houden vee waar ons vlees vandaan komt.

Wat zijn primaire bronnen?

Primaire bronnen zijn het oorspronkelijke bewijs van gebeurtenissen, objecten, personen of uitgevoerd werk.