Wat doen met uitgebloeide papavers?

Wat doen met uitgebloeide papavers?

Na de bloei sterft de plant grotendeels af. Je doet er dan ook goed aan om de uitgebloeide bloemen en het dorre blad weg te knippen, zodat de papaver na de rustperiode weer opnieuw zal gaan bloeien. Met een beetje geluk krijg je zelfs een tweede bloei in het najaar.

Wat te doen met uitgebloeide planten?

Je kan de natuur haar gang laten gaan en dit laten staan, maar als je wilt mag je de planten nu ook weghalen. Het oog wil immers ook wat. Je kan een veld maaien en het maaisel afvoeren, in de border kan je zelf de dode planten wegknippen. Let er op dat de planten de tijd gehad hebben om zaden te maken.

Is papaver meerjarig?

De bekende, meerjarige, scharlakenrode variƫteit. De planten hebben sterke stelen, grote bloemen en staan graag op een zonnige plek. Na de bloei sterven ze bovengronds volledig af komen later in het jaar weer sterker terug. Geschikt voor gebruik in potten, terraskuipen of gewoon in de border.

Hoe verzorg je een papaver?

Oosterse papaver onderhoud De Oosterse klaproos wenst een zonnige standplaats in normale niet te natte tuingrond. In het voorjaar kunt u de plant een beetje fatsoeneren door het afgestorven blad weg te knippen. Na een aantal jaren kunt u de planten vervangen. U kunt ze zelf vermeerderen door wortelstek.

Hoe bloemen knippen?

Ga de stelen niet hakken, maar snijd ze schuin af met een mesje of bloemenschaar. Dit zorgt ervoor dat de bloemen voldoende water kunnen opnemen. Wanneer je gaat hakken of knippen splijt de stengel en gebeurt het tegenovergestelde. Je bloemen drogen uit.

Hoe vermeerder ik klaprozen?

Ten eerste kun je de Klaproos eenvoudig zaaien. Je kunt ze echter ook vermeerderen door een wortelstek te maken. Je neemt stukjes wortel van 5 tot 7 centimeter en plaatst ze in potgrond op een niet te koude of te warme plaats. Gebruik compost met fijn grind of grof zand en voldoende kalk.