Kan je de basilicumplant buiten houden?

Kan je de basilicumplant buiten houden?

Buiten. De basilicumplant kan je eventueel ook buiten houden. Maar zorg er wederom voor dat de plant op een zonnige plek en het liefst een beschutte plek staat. Momenteel hangt er een plantje aan mijn kruidenrek, dat ook minimaal 5 uur per dag zon vangt en deze doet het tot nu toe ook goed. Verlepte bladeren.

Wat is een potje basilicum?

1 Een potje basilicum, een paar weken 2 Goed verzorgd en verpot, een paar maanden 3 In het plastic bakje uit de winkel, 5 dagen 4 Losse blaadjes in de koelkast, 3 dagen 5 In de diepvries, 2 maanden 6 Gerold in keukenpapier en in koelkast 3 dagen

Wat is de verzorging van basilicumplant?

Doorloop de volgende aandachtspunten in het verzorgingsproces van een basilicumplant: 1 Bewateren: plaats een schaaltje water onder een pot met gaten 2 Bodem: Vruchtbare potgrond met eventueel perliet, vermiculiet of kokosvezels. 3 Zonlicht: dagelijks maximaal 6 uur direct zonlicht 4 Snoeien: oogst stengeltjes (toppen) of pluk de blaadjes

Hoe moet je basilicum vermeerderen?

Hoe moet je basilicum vermeerderen? Om basilicum te vermeerderen moet je de plant stekken. Stekken is een vegetatieve manier voor het vermeerderen van planten waarbij je een stukje van de wortels afscheurt en opnieuw in een vochtige bodem plant. Wanneer kun je basilicum verplanten of verpotten? Je kunt basilicum het beste rond mei verplanten.

Wanneer kun je basilicum verplanten of verpotten?

Stekken is een vegetatieve manier voor het vermeerderen van planten waarbij je een stukje van de wortels afscheurt en opnieuw in een vochtige bodem plant. Wanneer kun je basilicum verplanten of verpotten? Je kunt basilicum het beste rond mei verplanten. Basilicum moet je verpotten als de plantjes te weinig plek hebben.

Hoe hoog is deze basilicum?

Deze basilicum wordt ongeveer 50 cm hoog, bloeit met zuiver witte , lipvormige bloemetjes en produceert donkergroene, bladgeurende blaadjes met een smaak van anijs en munt. Goed voor pesto, pasta’s en tomatensalade.

Hoe geef je basilicum meer water?

Basilicum houdt niet van natte voeten, geef hem dus niet te veel water. Giet hem ongeveer één keer per week. Wanneer het warm en droog weer is, mag je natuurlijk meer water geven. Als je basilicum in een pot of bak staat, zal de grond iets sneller uitdrogen en dus meer water nodig hebben.

Wat is een basilicum variant?

Basilicum kent meerdere varianten. Zo bestaat er naast het klassieke ocimum basilicum onder meer: Anijsbasilicum – Variant met een zoete anijsgeur. Citroenbasilicum – Variant met citrusgeur die insecten op een afstand houdt. Kaneelbasilicum – Mexicaanse variant met een vleugje kaneel en met paarse stengels en bloemen.

Waar komt basilicum vandaan?

In tegenstelling tot wat je zou denken komt basilicum oorspronkelijk niet uit Italië (hét land van de Genovese-basilicum en pesto), maar uit Afrika en Zuidoost-Azië. Ze wordt al eeuwen lang gebruikt, zelfs de oude Egyptenaren zouden 2000 jaar geleden al liefhebbers van basilicum zijn geweest.







Is basilicum in bloei in de kas?

Basilicum in bloei in de kas . De planten hebben insecten nodig voor de bestuiving, overigens kunnen ook de bloemen van basilicum worden gegeten: ze zijn een mooie en eetbare garnering maar ook lekker in bijvoorbeeld salades. De zaden blijven, mits koel en donker bewaard, wel 4 tot 6 jaar kiemkrachtig.

Wat is een Basilicum in de tuin?

Basilicum in de tuin. Vaak wordt de eenjarige plant gebruikt voor in de tuin. Als je deze plant binnen zet, zou hij kunnen overwinteren. Basilicum staat ook prima in een pot met humus-achtige grond, voor op je terras of balkon. Eventueel is de plant te vermeerderen door de plant bij de wortel te scheuren.

Wat is een rode basilicum?

Rode basilicum is paars van kleur en heeft een sterke, warme en toch frisse smaak. Het kan worden gebruikt in salades, vruchtenjam, sauzen en thee met fruitsmaak. Thaise basilicum neigt iets naar de smaak van dragon en anijs. Griekse basilicum is een basilicumsoort met zeer fijne bladeren en een goede basilicum smaak.