Welke groenten kun je zelf kweken?

Welke groenten kun je zelf kweken?

Beginnende moestuinder? 7 makkelijke groenten om mee te beginnen

  • Sperziebonen. Hoewel sperziebonen erg gevoelig zijn voor slakken, zijn de bonen zelf erg makkelijk te kweken.
  • Tomaten. Tomaten zijn niet al te moeilijk te verbouwen.
  • Snijbonen.
  • Wortels.
  • Radijsjes.
  • Bietjes.

Welke groente heeft weinig zon nodig?

Halfschaduw

  • Wat telen: rabarber, appels, kersen, bladgewassen voor diepe schaduw, bessen, boerenkool, snijbiet, chinese kool, peterselie, zurkel, kervel, vroege snelrijpende erwten, sluimerwten.
  • Als planten in de hoogte wel zon vinden, ga dan voor staakbonen of aardperen.

Welke app voor moestuin?

Handige moestuin-apps

  1. Gardroid. Een handige app bij het kweken van je eigen groenten is Gardroid.
  2. De Makkelijke Moestuin. De app van de Makkelijke Moestuin is een aanvulling op het moestuin-systeem van de Makkelijke Moestuin.
  3. MijnMoestuinKalender.

Waarom moestuinen?

Ze leren hoe groenten en kruiden groeien. Ook als volwassenen is het leerzaam om te ontdekken hoe groenten en kruiden groeien. Met een moestuin ben je afhankelijk van de seizoenen. Hierdoor leef je meer in het hier-en-nu en leer je welke groenten en kruiden bij welke seizoenen passen.

Wat kun je zelf kweken?

Je kunt verrassend veel groenten en fruit in potten en bakken kweken. Kruiden, de meeste bladgroenten en veel kleinfruit lenen zich prima voor zo’n kleinschalige teelt. Maar ook bonen, erwten, uien, wortels, bieten, pompoenen, courgettes en aardappelen kun je op deze manier verbouwen.

Welke groenten groeien onder de grond?

Wortelgroenten. Wortelgroenten, de eetbare plant die onder de grond groeit, zijn er in vele soorten met elk zijn eigen voedingsstoffen. De meest bekende ondergrondse groenten zijn de aardappel en de ui en deze worden dan ook vaak gebruikt in de Nederlandse keuken.

Welke groente in de schaduw en welke in de zon?

Matige schaduw Beste groenten om te kweken: Alle groenten die ook in de ‘diepe schaduw’ groeien, plus bladgroenten zoals snijbiet, spinazie en boerenkool. Pluksla en saladebladeren zoals rucola. Maar ook diverse kruiden doen het hier goed, zoals bieslook, koriander, wilde marjolein (oregano) en peterselie.

Hoe begin je aan een moestuin?

Moestuin aanleggen

  1. Zorg dat de grond vlak is en iets afloopt naar het zuidoosten of zuidwesten, zodat (regen)water weg kan lopen.
  2. Laat de ligging van de moesbedden van noord naar zuid lopen.
  3. Kies een zo zonnig mogelijke plek waar minstens zes uur per dag de zon schijnt.
  4. Leg de moestuin niet in de schaduw van bomen.

Welke maand beginnen met moestuin?

In maart kunnen de eerste gewassen direct de grond in. Denk hierbij aan spruitjes, radijs, spinazie, herfst- en winteruien, wortelen, doperwten, rapen, snijbiet, peultjes, prei, postelein, raapstelen en kapucijners. De temperatuur is dan hoog genoeg voor deze gewassen om te overleven.

Waarom een moestuin op school?

Kinderen kunnen meer leren van een moestuin dan je denkt Klimaat, gezondheid, biologie (zelfs de bloemetjes en de bijtjes). Maar ook leren samenwerken, nadenken over de seizoenen, watergebruik en waarom elk dier een zijn nut heeft.

Waarom moestuin kinderen?

Een moestuin brengt kinderen in contact met de natuur. Hoe plantjes groeien, leer je het beste in een echte omgeving met aarde, wind en regen en niet uit een boekje (of een filmpje). Af en toe basilicum of een aardbei proeven, kruiden en bloemen ruiken, het draagt allemaal bij tot het leerproces.